Home > Nieuws > Archief

OSR EN SINTERKLAAS? PDF Afdrukken E-mailadres
Wedstrijdverslag

Bij het zien van deze kop zul je meteen gaan afvragen wat heeft OSR nu met Sinterklaas te maken. Welnu: afgelopen zaterdag had OSR weer een thuisronde volleybal. We begonnen die middag met de Meisjes B. En daar zit hem nu net de clou. Nog maar net de leeftijd ontvlucht met de angsten voor de Goedheilig man nog in hun achterhoofd begonnen deze meiden aan hun wedstrijd tegen Pegasus uit Ter Apel. Wat de stand betreft stonden ze dicht bij elkaar. OSR kwam er niet aan te pas en gaf net als onze goedheiligman alles als een cadeautje weg aan de tegenstander. Blijkbaar zaten ze toch al te veel te denken aan 5 december. De setstanden waren dan ook duidelijk: 14-25, 12-25,15-25, en 14-25. Dus een 4-0 nederlaag. De 1e wedstrijd die zo dik werd verloren dit seizoen en dat doet extra pijn voor zowel de speelsters als hun coach. Maar het seizoen is nog lange niet ten einde en een revanche in Ter Apel zit er dan ook nog wel in.

Toen was het de beurt aan de Dames 2 tegen Rolde , een mooie wedstrijd op papier tegen de toen nog op kop staande Rolde met als coach de van OSR overgenomen Lutte Jager. OSR kon zich geen nederlaag permitteren en dat heeft Rolde geweten. Mede door de oplettendheid van de Scheids werden er aan de kant van Rolde nog al wat opstellingsfouten gemaakt en mede daardoor kon OSR de 1e set dan ook winnend afsluiten met 28-26. Rolde moest en wilde dit niet over haar heen laten gaan en herstelde zich in de 2e set, 21-25, De 3e set was weer voor OSR met de zelfde uitslag 25-21. Zou Rolde dat in de 4e set weer in evenwicht brengen? Nee in tegendeel. Rolde werd van de vloer gemept en de wedstrijd werd steeds eenzijdiger. OSR versloeg daardoor, met de setstand 25-15, de koploper. Die door deze uitslag dan ook naar de 3e plaats afdaalde. Maar ook de ene set was eigenlijk een cadeautje.

Daarna was het de beurt aan het 1e team van de club. Inmiddels waren de banken weer aardig bezet door de meegereisde supporters van Olhaco en het trouwe thuispubliek van OSR. Kon OSR zich vanavond van de pijnlijke nederlaag in Hoogeveen tegen dezelfde tegenstander revancheren? Aan de speelsters zou het niet kunnen liggen. Zij waren gemotiveerd genoeg. Maar ook hier is de bal rond, dus je weet het nooit.

OSR startte overtuigend van hun kunnen en dat heeft Olhaco geweten. De 1e set was duidelijk voor OSR , 25-17. De 2e set kwam Olhaco wat beter aan hun spel toe. Alleen kon je aan de speelsters van Olhaco merken dat ze er met hun hoofd niet bijwaren. Er werd namelijk van de kant van Hoogeveen niet met blijheid gespeeld. OSR kon daar van profiteren en won hierdoor de 3e set ook, zij het miniem met setstand 26-24,Dan de 4e set, OSR kwam vrij snel op een grote voorsprong, maar OSR wilde eigenlijk ook wel een cadeautje kwijt, Olkaco met lege handen naar Hoogeveen terug sturen was wel heel erg sneu, dus mocht Olhaco toch nog een punt mee nemen, 24-26. Het thuis seizoen is voor OSR in 2012 dan ook voorbij en hopelijk zien we jullie op 12 januari 2013 weer terug in de sportzaal van Exloo